Salmone in crosta

salmone in crosta

Ciao a tutti! Ci sono ancora, non mi sono persa..:D

Oggi una bella ricetta semplice ma allo stesso tempo fa la sua bella figura.

E’ nata da un’idea di mio marito che ho soddisfatto per cena, invece di fare il solito salmone, l’ho fatto in crosta, che dire…buonissimo!!!!

 

Salmone in crosta
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
Salmone avvolto in crosta di spinaci e pasta sfoglia
Autore:
Ricetta: Secondo piatto
Cucina: Italiana
Serves: 4
Ingredienti
  • 1 rotolo di pasta
  • 2 fette di salmone fresco
  • sale pepe q.b.
  • 1 manciata di spinaci gia cotti
  • 1 tuorlo
  • 1 mazzetto di odori
Preparazione
  1. Scottare il salmone con un filo di olio, un po' di sale e gli odori
  2. Toglierlo dal fuoco far raffreddare.
  3. Stendere la sfoglia, lasciare la carta sotttostante e adagiarvi il salmone.
  4. Sopra stendere lo strato di spinaci ben strizzato.
  5. Chiudere la sfoglia, spennellaere di olio e cuocere a 200°C per una ventina di minuti

Bye bye e alla prosssima!

salmone in crosta

 

salmone in crosta foto 2

Pollo freddo con maionese alle mandorle

pollo freddo maionese mandorle

Questa ragazzi è una ricetta top…estiva, fresca, golosa, insomma il pollo freddo con maionese alle mandorle le ha tutte, è assolutamente da fare!

Me l’ha consigliato un’amica che ho scoperto essere una fonte inesauribile di ricette ed è anche bravissima a cucinare.

Vi sembrera’ difficile, ma con un po’ di attenzione la maionese uscira’, anche  a me la prima volta è andata buca, ma poi ho ingranato il metodo, sopratutto mi trovo bene con il minipinner, quindi insistete.

Provatelo questo pollo e poi mi farete sapere!!!

 

Pollo freddo con maionese alle mandorle
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
Pollo freddo tagliato a striscioline condito con una golosa maionese a cui e' stata aggiunta della farina di mandorle
Autore:
Ricetta: Secondo piatto
Cucina: Italiana
Serves: 2
Ingredienti
  • Per il pollo :
  • 4 fette di petto di pollo
  • alloro, rosmarino
  • sale q...
  • vino bianco q.b.
  • Per la maionese alle mandorle:
  • 3 tuorli
  • un pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di limone
  • 1 cucchiaino di aceto bianco
  • olio evo q.b.
  • 1 cucchiaio di farina di mandorle
Preparazione
  1. Cuocere il petto di pollo in una padella antiaderente con un po' di olio e gli aromi, sfumare con vino bianco e rosolare fino a completa cottura circa 20-25 minuti.
  2. Farlo raffreddare e tagliarlo a striscioline.
  3. A questo punto preparare la maionese.
  4. Nel boccale del minipinner mettere i tuorli a temperatura ambiente.
  5. Contemporaneamente unire un pizzico di sale, il limone e l'aceto.
  6. Azionare il minipinner e a questo punto versare l'olio a filo piano piano, fino ad ottenere la consistenza giusta.
  7. Una volta pronta unire il cucchiaio di farina di mandorle e mescolare.
  8. Condire il pollo a striscioline con la maionese ottenuta.
  9. Trasferire il tutto in frigorifero per un'oretta, servire freddo.
Note
Le porzioni indicate sono relative, potete anche fare delle miniporzioni tipo finger food e quindi bastera' per piu' persone.

Buon appetito!

 

pollo freddo maionese mandorle

pollo freddo maionese mandorle

pollo freddo maionese mandorle

Salmone alla griglia zenzero e lime

salmone grigliato al lime

Ciao Ragazzi! Visto il caldo  e la poca voglia di cucinare vi lascio una ricetta velocissima per grigliare il pesce.

Ho pensato di insaporire il salmone con questa imitazione del salmoriglio, rivisitato con zenzero e lime piuttosto che con il semplice limone.

A voi la ricetta, salmone alla griglia zenzero e lime:

Salmone alla griglia zenzero e lime
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
salmone alla griglia aromatizzato con un marinatura di zenzero e lime
Autore:
Ricetta: Secondo piatto
Cucina: Italiana
Serves: 4
Ingredienti
  • 4 filetti di salmone
  • una pizzico di zenzero fresco grattugiato q.b.
  • mezzo lime
  • prezzemolo
  • olio evo q.b.
  • sale fino
  • sale grosso q.b.
  • 1 spicchio di aglio
Preparazione
  1. Lavare, togliere la pelle e le lische al salmone e asciugarlo
  2. In una ciotola a parte spremere mezzo lime, unire un po' di olio, sale e una grattugiata di zenzero
  3. Marinare il salmone con questo intingolo e tenere in frigorifero per almeno un'oretta.
  4. Strofinare con l'aglio una bistecchiera tipo griglia, scaldarla bene e cospargerla di sale grosso.
  5. Porvi i filetti di salmone tolti da marinatura e grigliarli bene fino a completa doratura.
  6. Servire cospargendo con la marinatura rimasta.

 

Buon appetito!

salmone grigliato al lime

salmone grigliato al lime

Frittata con farina di ceci – vegan recipe

frittata con farina di ceci

Sono tornata! Scusate l’assenza, ma l’estate mi tiene lontana dal computer ed il caldo pevede cibi freddi e veloci.

Oggi una ricetta assolutamente salutare, proteica, gluten free, adatta ai vegani e non, per chi non sa cosa cucinare per cena, è la frittata fatta con farina di ceci.

Ho adocchiato questa ricetta su una rivista e la sera l’ho fatta, dato che avevo a disposizione appunto questa farina.

In realta’ la frittata era prevista con il broccolo, ma dato che l’estate ci offre delle buonissime zucchine con il fiore, perche’ non utilizzarle!

A voi la ricetta:

Frittata con farina di ceci - vegan recipe
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
Frittata fatta con farina di ceci e fiori di zucchina, gustosa, proteica, vegana e gluten free.
Autore:
Ricetta: Secondo piatto
Cucina: italiana
Serves: 6
Ingredienti
  • 200 g di farina di ceci
  • 400 ml di acqua tiepida
  • sale q.b.
  • 2-3 zucchine con il fiore
  • 1 piccolo cipollotto
  • basilico q.b.
  • olio evo q.b.
Preparazione
  1. Mescolare la farina di ceci con due cucchiai di olio, unire l'acqua tiepida e un po' di sale Mescolare con una frusta fino ad ottenere una pastella densa, lasciar riposare per un'oretta.
  2. Nel frattempo in una padella antiaderente, rosolare con un po' di olio il cipollotto tritato finemente, Unire le zucchine tagliate a rondelle ed il fiore ben pulito, salare, aggiungere un po' di basilico e cuocere 10-15 minuti a fuoco medio, fino a cottura della verdura.
  3. Versarvi la pastella e cuocere per pochi minuti per lato , come un frittata normale.

Per i vegani è oro, per noi un ottimo diversivo, invece di cenare sempre con i soliti formaggi e salumi!

Bon Appetit!

 

 

frittata con farina di ceci

Hamburger beans

Today a vegetarian recipe, healthy that can replace second course, perfect for children.

The beans in version burgers, egg-free.

This one replace  meat and give us a different idea.

The beans have a lot of properties.

Here the recipe:

 

Hamburger beans
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
Main course, broad bean vegetable burgers, excellent replacement of the food in the vegetarian diet
Autore:
Ricetta: Second Course
Cucina: italian
Serves: 4
Ingredienti
  • 200 g of dry shelled beans
  • a pair of bay leaves
  • 1 small potato
  • 1 carrot
  • 40 g parmesan
  • 1 tablespoon of flour
  • extra virgin olive oil
  • salt to taste
Preparazione
  1. Rinse the beans that do not require soaking (at least the ones I bought myself, still on the pack you will find instructions for boiling)
  2. Boil for about twenty minutes in salted water with a couple of bay leaves
  3. Meanwhile boil potato and carrot.
  4. Put everything in a blender and blend.
  5. Remove the mixture and add Parmesan cheese, salt, parsley, a little oil and a tablespoon of flour.
  6. Form burgers the size you want.
  7. Pass them in bread crumbs and place in the fridge for an hour.
  8. After cook them in a pan with a little'oil, turning them for 5 minutes

See you to the next recipe

 

hamburger-di-fave

Chicken nuggets with vegetables

This is the favorite dish of my husband (what is not), it’s the chicken nuggets with vegetables, a light dish, tasty, to eat also with some toasted bread.

Chicken nuggets with vegetables:

Chicken nuggets with vegetables
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
Yummy chicken nuggets with vegetables
Autore:
Ricetta: Second Course
Cucina: Italian
Serves: 4
Ingredienti
  • 2 thick slices of chicken breast
  • flour to taste
  • salt to taste
  • extra virgin olive oil
  • 2 zucchini
  • 2 carrots
  • half a bunch of asparagus
  • 1 potato
  • parsley and marjoram to taste
  • ginger to taste
Preparazione
  1. Cut the chicken into strips, season with salt and pass it in flour
  2. Brown it well for about 20 minutes in a pan with a little oil.
  3. Cut the vegetables into julienne
  4. Except in a wok add a little oil and skip the vegetables, salt sprinkle of parsley, marjoram and ginger.
  5. Cook over medium heat for about 20 minutes with the lid closed, check every time, if not necessary don't add water.
  6. Then add the chicken with vegetables.

bye bye

bocconcini-pollo-verdurine

bocconcini-pollo-verdurine-photo2

 

Stuffed Ligurian zucchini

Are you ready for the holidays? I’ve almost hooray !!!!

Today a good recipe using vegetables from  garden! Zucchini stuffed with tunny, pin nuts and basil.

Now I’m trying to shop vegetables km0, i think are too healthy.

I found them on a very old recipes’ booklet and the title was  this, so here the recipe:

 

Stuffed Ligurian zucchini
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
Zucchini stuffed with tunny, pin nuts and basil
Autore:
Ricetta: Second Course
Cucina: Italian
Serves: 4
Ingredienti
  • 4 zucchini
  • 80 g of natural tunny
  • 1 egg
  • 30 g of cheese
  • 5-6 basil leaves
  • marjoram q.s.
  • salt q.s.
  • pine nuts
  • breadcrumbs q.s.
  • extra virgin olive oil
Preparazione
  1. Boil 2-3 minutes zucchini in salted water
  2. Remove them, dry and cut in half for the lengthwise
  3. Get the pulp of zucchini
  4. In blender, blend together the inside of the zucchini, tunny, pine nuts, basil, marjoram, egg and cheese
  5. Add to the mix a bitof breadcrumbs if it should be a bit thick.
  6. Fill the inside of the zucchini with this mixture
  7. Arrange in a baking dish greased with oil and cook circa 20 minutes at 180 degrees until golden.

Bye bye

zucchine-alla-ligure-2

zucchine-alla-ligure

Zucchini turret

It ‘s summer, it’s hot and it’s time to leave behind the hot and hearty!
These towers of zucchini are the exact solution for a quick  and fresh dinner.

It needs  grilled zucchini,  a little of the sauce advanced and fresh ricotta.

Appetizing grilled zucchini, little tower with tomato sauce and cheese, a light Parmesan:

Zucchini turret
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
An appetising secon course, with grilled zicchini, fresh ricotta and sauce
Autore:
Ricetta: Second Course
Cucina: Italian
Serves: 4
Ingredienti
  • 4 round zucchini
  • 150 g of fresh ricotta
  • tomato sauce already 'previously prepared
  • grated cheese
  • extra virgin olive oil q.s.
  • basil q.s.
  • parsley q.s.
Preparazione
  1. Cut the zucchini into slices and grill them, put them on a plate, add salt a little , sprinkle with parsley and let cool.
  2. At this point composing the turret.
  3. On a slice of zucchini sprinkle a little sauce, small pieces of cheese, cover with another slice and again add cottage cheese and sauce, forming small towers.
  4. Enjoy them warm or cold at will

 

This can be considered a zucchini light parmisan!

zucchine-a-torretta

Braised beef

Here is a dish typical of Sunday, who has never enjoyed a nice lunch with polenta and braised with its own family, especially with a nice glass of wine ?!

This time  I want to be a “modern” and so I haven’t made polenta, cause the temperature, but I assure you that lot of good bread,  braised is wonderful !!!

The wine used for cooking it ‘s a simple red wine, but the top is barolo.

Recipe for braised beef:

braised beef fragrant and soft

Braised beef
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
braised beef fragrant and soft
Autore:
Ricetta: Second Course
Cucina: italian
Serves: 4
Ingredienti
  • 700g of lean beef (priest's hat)
  • 2 carrots
  • 1 celery
  • 1 onion
  • 1 small potato
  • cloves q.s.
  • 2 glasses of red wine
  • 150 ml of tomato sauce
  • extra virgin olive oil
  • vegetable broth if necessary
  • salt q.s.
  • herbs (bay leaves, sage)
Preparazione
  1. Marinate a some hours before the lean beef with wine, celery, carrot, bay leaf, sage and cloves.
  2. Then begin to prepare it.
  3. In a large pot, fry the finely chopped onion, carrot and celery.
  4. Meanwhile with string tie a little meat to make sure that it will not come apart.
  5. Add the meat to the pan and let it cook for 10 minutes turning it over.
  6. Salt a little.
  7. At this point, add the past and after five minutes the wine marinade, carrot pieces celery and potato.
  8. Close the lid and cook over low heat for 2 hours 30 minutes, turning it over.
  9. If necessary add a little 'vegetable broth.
  10. The sauce it will wipe 'a little'.
  11. Cool down the meat
  12. Now whisk the sauce, untie the meat and slice it.
  13. Put in pan and let the sauce to flavor the meat for about 30 minutes
  14. Serve warm, if possible with polenta.

 

Enjoy your week! byebye

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brasato-di-manzo

Sticks codfish homemade

The sticks of codfish are a must for anyone who does not have time to cook or do not have any idea what to do until the end, as happened to me one morning.

So I cooked this sticks codfish homemade

Sticks codfish homemade
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
cod fish sticks homemade, good and healthy
Autore:
Ricetta: First Course
Cucina: Italian
Serves: 4
Ingredienti
  • 350 g of cod
  • 2 eggs
  • 150 g of bread crumbs
  • 2 tablespoons of flour
  • zest of one lemon
  • parsley. q.s.
  • extra virgin olive oil q.s.
  • salt q.s.
Preparazione
  1. Steaming cod
  2. Chop fine in a blender.
  3. Season with salt, add the flour, lemon zest and parsley.
  4. Mix well.
  5. Bring to room temperature a little extra virgin olive oil in a frying pan
  6. Wet your hands, take cod form a rectangle and pass it in bread crumbs, egg and then in bread crumbs again.
  7. Cook two minutes on each side, drain on paper towels and enjoy them hot.

 

A quick way to make good use frozen fish.

The children will love, guaranteed ..

bastoncini-di-merluzzo-impanati

bastoncini-di-merluzzo-impanati-photo2

Meatloaf buckwheat

Hello !!! Today a different way of cooking to avoid falling into the usual meatballs! Yummy and lightweight, a very good receipe, healthy, enriched by the taste of the potato.

This time I don’t say that are gluten free for  the presence of bread, if you wanted to make it gluten free may present replace the bread with the gluten-free crackers crumbled.

Here the receipe of the meatloaf buckwheat:

Meatloaf buckwheat
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
Meatloaf buckwheat cooked in the oven
Autore:
Ricetta: Second Course
Cucina: italian
Ingredienti
  • 150 g of buckwheat
  • 50 g of bread soaked in milk
  • q milk. b. to soften the bread
  • 40 g of grated cheese
  • 30 g of breadcrumbs
  • 1 egg
  • flour q.s.
  • salt. b.
  • parsley q.s.
  • 2 potatoes
  • extra virgin olive oil
Preparazione
  1. Soak the bread in milk.
  2. Rinse under running water buckwheat and boil for about 20 minutes in salted water
  3. Drain well, place in a bowl, add the egg, soaked bread, grated cheese parsley.
  4. Season with salt.
  5. Grease a baking dish with olive oil.
  6. Molding of meatloaf mixture and flour it
  7. Lay it in the pan
  8. Enter the potato thinly sliced.
  9. Sprinkle with bread crumbs and grated cheese.
  10. Bake at 180 degrees for about 30 minutes until the meatloaf is beautiful golden

Byebye…

polpettone-di-grano-saraceno

polpettone-di-grano-saraceno-photo2

Chicken with lemon and ginger

Hello guys, finally a second course!!! Chicken with lemon and ginger

My family loves the chicken, in all its versions, this lemon one is great for young and old people.

The hint of ginger is optional, but gives a note at the plate.

Chicken with lemon and ginger:

Chicken with lemon and ginger
 
Preparazione
Cottura
Tempo totale
 
Autore:
Ricetta: Second Course
Cucina: italian
Serves: 4
Ingredienti
  • 550 g of chicken nuggets
  • 1 shallot
  • semolina flour to taste
  • half a glass of white wine
  • 1 lemon
  • extra virgin olive oil
  • salt to taste
  • ginger to taste
Preparazione
  1. In a bowl put the flour, lemon zest and chicken nuggets.
  2. Season with salt and pass into the flour flavored morsels from the lemon zest.
  3. Finely chop the shallots and fry in a little oil in a nonstick skillet.
  4. Combine the chicken pieces, brown them, deglaze with white wine and cook covered for 15-20 minutes, if necessary add a little hot water.
  5. The last 5 minutes soak the chicken with the half lemon juice and sprinkle with ginger.

 

Byebye…..

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bocconcini-di-pollo-al-limone-photo3

bocconcini-di-pollo-al-limone